NOVOSTI

Besplatni pregledi magnetnom rezonancom

Izaberite Polikliniku Stojanović za besplatno obavljanje pregleda na magnetnoj rezonanci, na teret Fonda za zdravstveno osiguranje Crne Gore.

NOVOSTI

Besplatni pregledi magnetnom rezonancom

Izaberite Polikliniku Stojanović za besplatno obavljanje pregleda na magnetnoj rezonanci, na teret Fonda za zdravstveno osiguranje Crne Gore. Sve što je potrebno da donesete je uput izabranog ljekara, kao i odobren konzilijum za MR dijagnostiku.

Magnetna rezonanca predstavlja najsavremeniju dijagnostičku slikovnu metodu. Osnovna prednost metode je velika mogućnost razlikovanja različitih tkiva organizma čoveka i njihovog prikaza u različitim tonovima sive skale.

Organizam čovjeka se izlaže stalnom magnetnom polju elike snage (0.2 – 3 Tesle). Tom prilikom dolazi do preorijentacije protona tako da se njihove magnetne ose postavljaju paralelno magnetnim linijama sila spoljašnjeg magnetnog polja.

Magnetna rezonanca otkriva multiple sklerozu, Alchajmerovu bolest, epilepsiju, moždani udar i akutni šlog. Razlikuje vrste tumora mozga, kao i stepen njihove agresivnosti. Kada je riječ o ligamentima, tetivama, meniskusima, mišićima, zglobovima – magnetna rezonanca je suverena metoda. Osim toga, magnetna rezonanca otkriva sve bolesti žučne kesice i žučnih puteva.

Zato izaberite našu Polikliniku i naš najmoderniji aparat magnetne rezonance. Nalazimo se u ulici Milorada Jovančevića 59, Berane.